Ziua Internațională a Cărților

23 Aprilie- Ziua Internațională a Cărților
Aveam nevoie de o sărbătoare care să ne amintească de ele? Eu , una știu că nu aș putea trăi dacă nu m-aș înconjura pretutindeni de ele , dar poate că așa sunt eu. Mă simt ca acasă în librării și biblioteci sau oriunde găsești cărți. Când mă plictisesc de lumea în care trăim și simt că nu îi mai pot face față , ceea ce se întâmplă destul de des , evadez în lectură. Mă ascund printre pagini , printre cuvinte. Mă regăsesc în personaje , trăiesc alături de ele , sufăr , mor și renasc împreună cu el.
Și se prea poate să nu fiu singura , cel mai sigur nu sunt. Mai văd uneori ochi strălucitori suspinând pasiv în fața vitrinei de la Diverta sau mai aud vag când merg pe stradă citate din vreo poezie care și pe mine m-a atins sau mai citește cineva în autobuz și râde zgomotos atrăgând asupra-i toate privirile. Acum avem filme. Și ce ? Mirosul de cerneală proaspăt tipărită e unic.
În partea aceasta de lume mereu va fi loc pentru cărți , lângă mine mereu va fi o carte , nu plec nicăieri fără una , de orice fel beletristică sau științifică , poezie sau proză , contemporană sau clasică , din spațiul românesc sau universal și dacă vreodată vei face greșeala colosală de a-mi cere vreo recomandare fi gata de un întreg interogatoriu. La ce etapă din viață ești ? Ce carte te-a impresionat până acum ?
De ziua cărților propun să le mai dăm o șansă . Propun să avem măcar un moment de genul „Mamă, ști cum e carte cutare?!” sa „Am citit X carte și m-a dat peste cap…”
Și pentru că tot le țin mereu lângă pat:
Ultima carte citită:Zgomotul și Furia a lui Faulkner – defapt și de drept ultimele două , am simțit nevoia să o mai frunzăresc o dată ca să o pot înțelege și cred că va veni și cea de-a treia.
O carte care mi-a plăcut enorm: Portretul lui Dorian Grey de Oscar Wilde-izvor nesecat de citate pentru mai târziu
Eu știu deja ce caut la o carte. Voi ?
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: